Izvor:
23.02.2018 u 23:03
0

Brnabić u Boru: Privatni biznis rešenje za nezaposlenost!

U Boru nezaposlenost i dalje dostiže gotovo 23 odsto, pa je premijerka Ana Brnabić danas s rukovodstovm opštine razgovarala o podsticajima koje Vlade Srbije daje za otpočinjanje privatnog biznisa.

RTB Bor zapošljava 4.000 ljudi, ali je, kaže Brnabić, nezaposlenost ipak ogromna, te najavljuje da će u Bor doći predstavnici PKS kako bi građanima pojasnili sve prednosti i beneficije koje mogu iskoristiti da započnu priovatni biznis.

Ona je podsetila da će od 1. oktobra nove firme biti oslobođene plaćanja poreza, odnosno da će svi koji duže od šest meseci na birou čekaju posao, kao i mladi koji završe srednje stručne škole ili fakultete u prve dve godine poslovanja biti oslobođeni plaćanja poreza, ukoliko se, naravno, odluče, da započnu privatni biznis.

"Na primer, u Boru fali obdanište za 320 dece. Mi možemo da uložimo sredstva za izgradnju obdaništa, ili možemo da uradimo ono što je urađeno u Beogradu, a to je da privatna lica otvaraju vrtiće i obdaništa koja bi se subvencionisala iz budžeta opštine", objasnila je Brnabić.

Primetila je da Boru trenutno ne postoji takva vrsta privatne inicijative te izrazila nadu da će razgovori predstavnika PKS-a sa Boranima biti korisni.

"Bor je odlična sredina za pokretanje privatnog posla. Važno je da imamo privatnu inicijativu, a ogromni potencijali – poreske olakšice, subvencije i krediti, u ovom trenutku postoje kako bi ljudi krenuli u ovu priču", zaključila je premijerka.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter