Izvor:
21.01.2017 u 16:12
0

Priznali tzv. Kosovo, a sada se bune: Dačić jasno poručio Makedoncima da NEMAJU PRAVO da Srbiji dele lekcije!

Ako je Skoplju to ime BJRM uvredljivo, kako kažu, zašto onda ne napuste Ujedinjene nacije, Savet Evrope, OEBS i sastanke u EU? – rekao je šef diplomatije Ivica Dačić, prenose Večernje novosti.

– Ako je Skoplju to ime BJRM uvredljivo, kako kažu, zašto onda ne napuste Ujedinjene nacije, Savet Evrope, OEBS i sastanke u EU? Zašto sede pod tim imenom, a sad im je problem priznanica za putarinu na kojoj to isto piše? Srbija nije promenila stav o priznanju Makedonije, ali i za Srbiju je uvredljivo i sramno kada oni kažu "Republika Kosovo – rekao je Dačić.

To je za poručio šef diplomatije Ivica Dačić, povodom protesta makedonskog Ministarstva spoljnih poslova upućenog Beogradu zbog korišćenja skraćenice BJRM (Bivša jugoslovenska republika Makedonija) na naplatnim punktovima u Srbiji.

– Mi samo tražimo obostrano korektan odnos. Ako već protestuju zbog priznanica za putarinu, a šta bi trebalo mi da radimo zbog njihovog priznavanja Kosova i glasanja u Unesko? – upitao je Dačić.

Večernje novosti
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter