Izvor:
20.01.2017 u 00:37
0

Poslednja Obamina odluka o Srbiji: MENJA SPORAZUM STAR 116 GODINA!

Odlazeći američki predsednik Barak Obama podneo je Senatu na ratifikaciju Sporazum o ekstradiciji potpisan 15. avgusta 2016. godine između SAD i Srbije.

U svojoj poruci Senatu, Obama je poručio da će ovaj ugovor zameniti sporazum koji je SAD imao sa Kraljevinom Srbijom o uzajamnom izručivanju begunaca koji je bio potpisan 25. oktobra 1901. godine.

Sporazum prati formu i sadržaj drugih sporazuma o izručenju koji su nedavno zaključeni od strane SAD. To će zameniti zastrarelu listu krivičnih dela i uključiće nove zločine poput pranja novca, sajber kriminala itd.

U ugovoru se napominje da se izručenje ne može odbaciti na osnovu pitanja državljanstva osumnjičenog lica. Obama napominje da sporazum sadrži i niz proceduralnih poboljšanja koji će unaprediti i ubrzati ektradiciju.

Svoju poruku Senatu zaključuje rečenicom da se nada će sporazum dobiti saglasnost za ratifikaciju.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/Plaid_Nikolic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter