Izvor:
19.01.2017 u 20:32
0

Dačić zahteva poštovanje dogovora: Takozvane kosovske bezbednosne snage NE SMEJU na sever Kosova!

Kosovske oružane i bezbednosne snage ne mogu da dolaze na sever Kosova i Metohije, tvrdi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dodajući da se dijalog Beorgada i Prištine nastavlja.

Upitan kakav je usmeni dogovor postignut u vezi s angažovanjem specijalnih jedinica ROSU na severu KiM i kakvu težinu uopšte imaju usmeni dogovori u međunarodnom pravu, Dačić je ocenio da je "suludo pitanje" o tome da li važe usmeni dogovori.

Navodeći da se dijalog Beograda i Prištine nastavlja, Dačić je rekao da je premijer Aleksandar Vučić u vezi s tim imao ovih dana uspešne sastanke u Davosu.

– Ako me već pitate da li je usmeni ili nije usmeni dogovor, da li je sa pečatom ili bez pečata, na salveti ili hartiji, nebitno je. Kada razgovaraju premijeri, kada razgovaraju predsednici i ministri spoljnih poslova podrazumeva se da imaju dovoljan kapacitet da sklapaju dogovore – rekao je Dačić na konferenciji za novinare nakon susreta sa iračkim kolegom Ibrahimom al Džafarijem.

Kada je reč o usmenim dogovorima, Dačić je ispričao da je norveški ministar spoljnih poslova početkom prošlog veka na jednoj konferenciji rekao da Norveškoj ne treba grenland i da Danska može slobodno da ga uzme.

– Posle toga je to pripalo Danskoj. Norveška je posle tri, četiri godine tražila nazad jer ministar nije imao nikakvo ovlašćenje da to kaže. Međunarodni sud pravde je presudio da je to gotovo jer postoji usmena izjava – kaže Dačić.

Tanjug
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter