Izvor:
05.05.2016 u 23:28
0

AVRAMOPULOS: Vizna liberalizacija samo za kosovske pasoše

avramopulos

Komesar EU za migracije i unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos izjavio je danas u Prištini da će, nakon donošenja preporuke o viznoj liberalizaciji za građane Kosova, biti priznati samo kosovski pasoši.

Na pitanje novinarke RTK2, srpskog kanala kosovske televizije, šta će se dešavati sa građanima kojima je pasoš izdala Srbija, odnosno Kooordinaciona uprava, i kojima je do sada bila potrebna viza, on je odgovorio:

– Da budem jasan. Samo kosovski pasoši su priznati – rekao je.

Na njeno pitanje da li ti građani sada treba da uzmaju kosovske pasoše ili Srbija treba da im izda "normalne" pasoše, on je ponovio da će se, kada je reč o sistemu putovanja bez viza, priznavati samo kosovski pasoši, a da za sve ostalo treba pitati kosovskog premijera.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter