Izvor:
27.06.2016 u 21:32
0

SUTRA JE VIDOVDAN: Ako ovo uradite PRE SPAVANJA, u san će vam doći POSEBAN MUŠKARAC!

Sutra je jedan od najvećih srpskih praznika, Vidovdan, a mnogi veruju da ovaj praznik donosi najveću sreću mladim devojkama – budućeg muža. Vidovdan zbog svevideće moći starog slovenskog božanstva Vida, važi za dan proricanja i gatanja, najčešće uz pomoć trave vid, poznate u narodu i kao vidac, vidić, vidovka ili vidovčica.

Pored toga što se koristi kao narodni lek, ova travčica će vam u san dovesti čoveka vaših snova! Nađite nekoliko cvetića koji su jako rasprostranjeni na ovim prostorima i stavite ih pod jastuk zajedno sa malo soli, hleba i sa jednom detelinom sa četiri lista. Zatim devojka izgovara sledeće reči:

"Vide, Vide! Tako ti soli i hleba, zemlje i neba, kaži mi ko će mi biti suđen. Neka mi izađe na san".

Detelina sa četiri lista je tu u ulozi krila, a jedna verzija ove bajalice spominje i nju: "Ako je daleko – evo mu detelina od četiri krila neka k' meni doleti". Veruje se da će muškarac kog sanjate uoči Vidovdana biti onaj za kog ćete se i udati.

"Kog momka koja uoči Vidova dne usni, za njega će i poći", govorilo se nekada.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter