Izvor:
25.05.2017 u 19:13
0

KO OD 1. JUNA SEDNE ZA VOLAN ILI ODE NA STADION U OVIM OKOLNOSTIMA, IDE U ZATVOR!

Svi koji od sledeće nedelje budu prekršili zabranu vožnje, odlaska na stadion ili bilo koje druge zabrane koje im je sud odredio kao meru bezbednosti, odgovaraće krivično i preti im kazna do šest meseci zatvora ili novčana kazna.

Ova sankcija predviđena je novim krivičnim delom "kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti" koje počinje da se primenjuje od 1. juna u krivičnom zakonodavstvu Srbije.

Krivično delo će u ovom slučaju izvršiti svako ko prekrši zabranu izrečenu bilo kojom merom bezbednosti – rekao je Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić.

To se odnosi i na izgrednike sa sportskih tribina kojima je sud izrekao meru bezbednosti zabrane odlaska na određene utakmice, odnosno sportske priredbe.

– Ukoliko počnu da se pojavljuju na tribinama, ili se ne jave policiji pred početak utakmice, izvršiće krivično delo – naveo je Ilić.

Porodično nasilje

Krivičnu odgovornost snosiće i oni koji ne budu poštovali zabranu suda da se približavaju i komunikaciju sa oštećenim, već na svoju ruku krenu da ugožavaju tu osobu. Ova zabrana tipična je za krivična dela porodičnog nasilja.

Ko prekrši zabranu vršenja poziva, delatnosti i dužnosti, ili i pored sudske zabrane nastavi da vozi motorna vozila takođe će izvršiti krivično delo.

Zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti, izriču se mahom osuđenima za krivična dela zloupotrebe položaja i odgovornim licima, zatim lekarima, profesorima, bankarima i drugim osobama koja iznevere kodeks svog poziva ili prekorače ovlašćenja.

Zabranu upravljanja motornim vozilom sud mahom izriče optuženima za koje utvrdi da su odgovorni za izazivanje saobraćajne nesreće.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter