Izvor:
29.04.2016 u 02:03
0

NE IDE NA OLIMPIJADU? Šarapova ipak ima previše nedozvoljene supstance

S obzirom na najnovije informacije, šanse Marije Šarapove da nastupi na Olimpijskim igrama u Riju ove godine sve su manje, navodi španski list Marka.

Svetska antidoping agencija objavila je da rezultati sportista koji su bili pozitivni na ovu supstancu neće biti smatrati dopingom, ukoliko količina ne prelazi jedan mikrogram po uzorku, što ne može da se kaže u slučaju poznate teniserke.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko naveo je da je koncentracija supstance u krvi teniserke prelazi i ovaj novi, dozvoljeni nivo.

– Ona ga je uzimala tokom dugog perioda kao prepisan lek, zato ne mogu da tvrdim da li će biti sankcionisana ili ne. Mi samo želimo da ona sačuva svoje mesto u sportu – rekao je.

Šarapova je u januaru testirana na Australijan openu i bila pozitivna na nedozvoljenu supstancu-meldonijum. Olimpijske igre počinju 5. avgusta.

HappyTv.rs
Foto: WIkimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter