Izvor:
03.12.2016 u 04:19
0

ZVEZDA NIJE IZDRŽALA: Žalgiris na mišiće do pobede posle isključenja Simonovića! (VIDEO)

U desetom kolu Evrolige litvanski velikan slavio 88:79.

Napad bez Crvene zvezde nije isti sa i bez Marka Simonovića. Ekipa Dejana Radonjića kompletnu teću četvrtinu odigrala je bez svog najboljeg igrača, koji je zaradio tehničku grešku u finišu te deonice. Na kraju, Žalgiris je iskoristio Zvezdinu nesigurnost u napadu i odsustvo najboljeg strelca crveno-belih ove sezone, pa došao do zaslužene pobede u desetom kolu Evorlige – 88:79.

Ovim rezultatom litvanski predstavnik se poravnao sa srpskim prvakom na 12. mestu tabele, sa učinkom od četiri poebde i šest poraza. U narednoj rundi ekipa Dejana Radonjića putuje u Istanbul, na megdan Fenerbahčeu.

Zvezda se čuvala ofanzivnog skoka, a primila je četiri trojke na početku utakmice, koje su omogućile Žalgirisu da rano dođe do osetne prednosti. Arturas Milaknis ove sezone u Evroligi maksimalno pogodio tri šuta van linije 6,75, a večeras je samo u prvom poluvremenu pogodio pet, a kasnije izjednačio najbolji učinak u karijeri sa 19 poena u elitnom takmićenju. Takva igra je poremetila Zvezdin napad, izabranici Dejana Radonjićaprimorani su na šut za tri poena, što nije išlo sve dok situaciju pod svoju kontrolu nije preuzeo Marko Simonović. On je zajedno sa sjajnim Milkom Bjelicom i požrtvovanim Čarlsom Dženkinsom vratio crveno-bele u pravi ritam.

Igra domaćina stigla je konsolidacijom u odbrani, Zvezda je došla do toliko željene igre u tranziciji, u jednom trenutku je bilo čak pet situacija „dva plus jedan“, a svaki put je postignuto i dodatno slobodno bacanje, što je značilo i pet puta po tri poena, bez šuta iz daljine.

U nekoliko navrata apostrofirali smo da je Zvezdinom napadu potreban još neko pored Simonovića, Bjelice i Kuzmića, a to je večeras, konačno, bio Nemanja Dangubić, koji je ubacio rekordnih 16 poena. Ipak, izlazak Marka Simonovića zbog nesmotrene tehničke greške u završnici treće četvrtine u ogromnoj meri je otupeo Zvezdinu napadačku oštricu u odlučujućem kvartalu. Zvezda je pokušavala na razne načine, mašila ključne poene, a gosti su „na mišiće“ uvećavali svoju pednost i stigli do prvog trijumfa na strani.

CRVENA ZVEZDA – ŽALGIRIS 79:88 (16:24, 28:18, 22:24, 13:22)

Beograd
Dvorana: „Aleksandar Nikolić“
Sudije: Paterniko (Italija), Peruđa (Španija), Balak (Izrael)

CRVENA ZVEZDA: Volters 15 (2/3 trojke, 5 as), Dangubić 16 (3/5 trojke), Mitrović -, Lazić -, Simonović 16 (2/3 trojke), Dženkins 5, Gudurić 1, Jović 4, Kuzmić 3, Bjelica 19 (4/10 za dva, 5 sk).

ŽALGIRIS: Pangos 5, Lekavičijus 6, Vesterman 7 (8as), Seibutis 2, Motum 9, Jankunas 2, Milaknis 19 (5/6 za tri), Lima 4 (7 sk), Kavaliauskas 20 (7/8 za dva), Ulanovas 14.

Pogledajte, video:

Izvor: Mozzartsport
Foto: Facebook/ KK Crvena zvezda Beograd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter