Izvor:
23.11.2017 u 19:07
0

ITALIJANI MOŽDA IPAK U RUSIJI: FIFA izbacuje Peru sa Mundijala!

Fudbalska reprezentacija Italije bi mogla da se nađe na Mundijalu u Rusiji zbog problema na relaciji Fifa – peruanska vlast.

Peru se nakon 36 godina vratio na Svetsko prvenstvo izbacivanjem Novog Zelanda u dodatnim kvalifikacijama, ali njihov nastup na Mundijalu u Rusiji mogao bi biti doveden u pitanje – i to zbog politike. Naime, Peruanska vlast želi da stavi fudbalski savez pod svoju kapu, što se nikako ne sviđa Fifi.

Paloma Noceda, peruanska političarka koja je predsednica Odbora za omladinu i sport, predložila je novi zakon po kojem bi fudbalski savez postao deo nacionalnog Instituta za sport, a to se kosi sa pravilima Fife.

Svetska fudbalska oganizacija ne želi da trpi uticaj politike na fudbal i zato je zatražila dodatne informacije od Peruanaca. Ako prođe ovaj nacrt zakona, FIFA bi mogla da suspenduje peruanski savez i tako izbaci njihovu reprezentaciju sa Mundijala.

Italijanski mediji odmah su se raspisali o mogućnosti da to eventualno upražnjeno mesto zauzme baš reprezentacija "azurra" koja je ispala od Švedske u plej-ofu i nakon 60 godina neće učestvovati na Mundijalu. Peruanski savez odmah se suprostavio najavi vlade o novom zakonu i pozvao je da ga ne odobri. Teško je očekivati da će on i zaista proći, ali strasti su se svakako uzburkale u Peruu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/FIFA.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter