Izvor:
18.01.2019 u 11:29
0

MIROSLAV LAZANSKI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Rusija otkupljuje municiju proizvedenu u Srbiji jer je kvalitetnija od svih drugih na Evropskom tržištu“! (VIDEO)

U jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" sa Milomirem Marićem i Katarinom Košom, ugostili smo vojnog komentatora, pisca, dopisnika lista "Politika" Miroslava Lazanskog.

Bio si iznenađen kad je Putin rekao kako Rusija kupuje od nas borbene sisteme a mi ne kupujemo od njih. O čemu se to radi?

– Rekao bih da je prevod ipak bio slobodniji nego što treba. Rečeno je borbene sisteme ali se zapravo radi o municiji koju proizvodi fabrika u Čačku Sloboda. Kada govorimo o borbenim sistemima tu spadaju tenkovi, oklopi, razna vozila. Pretposrtavljam da se radi o granatama za krasnopolj, verovatno je u tome reč, protiv avionska municija. Mi pravimo municiju za NATO i sve zemlje bivše Jugoslavije. Municija kalibra 5,56 je veoma kvalitetna, čak i na evroposkom tržištu najkvalitetnija, proizvodi je fabrika Partizan u Užicu. Oni proizvode oko 360 miliona komada za potrebe tržišta. Partizan ima novi pogon za proizvodnju na Zlatiboru jer su potrebe ogromne. E sad o čemu se radi, o razlici kvaliteta naših proizvođača i municije sa evropskog ili azijskog tržišta? Druge zemlje čauru proizvode municiju koja je od čelika, a naša je sadržana od mesinga. Čelik nije dobar jer haba ležište metka u automatima. Naša jeste skuplja ali kvalitetna. Kineska je trostruko jeftinija od naše, ali naša municija čuva oružje kojim se ispaljuje – rekao je Miroslav Lazanski

Jedan srpski list objavio je da je u toku posete Vladimira Vladimiroviča Putina, planiran atentat. Srbija je uhapsila Armina Alibašića, pripadnika islamske zajednice, i uhapsila ga zbog sumnje da planira da ubije Ruskog predsednika?

– Kad je u pitanje atentat, lakše je da se spreči kad je isplanirana neka grupa koja treba da izvrši, nego pojedinac. Pojedinca ne možete da locirate na vreme, to se često događa. Možda se i hvalio mnogi žele da uđu u medije. Obezbeđenje je bilo visoko, tako da sumnjam da bi se šta završilo. Kada se posumnja u neku osobu ona se i pre same posete ili nekog događaja, skloni na dva tri dana u zatvor, da se ne rizikuje . Putin se ne pojavljuje ispred ovoliko broja ljudi, nije bezbedno, ali se sinoć ipak obratio građanima Srbije. Naše službe su to mesecima kontrolisali, ne samo tog dana. Ima budale koje na vreme treba locirati i ukloniti na vreme. – rekao je Miroslav Lazanski.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter