MINISTARKA SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ ZA TELEMASTER NAJAVLJUJE: Digitalna platforma za donaciju hrane od sledeće godine u Srbiji! (VIDEO)

U Srbiji će od sledeće godine prvi put biti moguće da se samo jednim klikom donira hrana. Putem nove digitalne platforme, svi supermarketi će moći da preusmere višak hrane onima koji su gladni.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović ocenjuje za Telemaster da se uvođenjem digitalne platforme za donaciju hrane, u Srbiji uspešno vodi borba protiv siromaštva i gladi, a time i smanjuje nejednakost među ljudima.

Kako da imaju i oni koji nemaju? Upravo to će u Srbiji biti moguće uz pomoć samo jednog klika. Nova digitalna platforma će, kako je rečeno na njenom predstavljanju, pomoći da se poveća količina hrane koja se donira, a samim tim i broj korisnika Banke hrane Beograd koji dobijaju te obroke.

Hrana će se, kao i do sada, dodeljivati svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva – samohranim majkama, deci iz svratišta, penzionerima, osobama sa invaliditetom. Podaci kažu da trenutno u 35 gradova u Srbiji hranu iz više od 70 organizacija svakodnevno dobija oko 9.000 socijalno ugroženih građana. Kada se uvede nova digitalna platforma za ovu namenu, stručnjaci su uvereni da će taj broj biti povećan.

Novu digitalnu platformu za donaciju hrane u Srbiji moći će da koriste sve kompanije koje žele da se priključe toj inicijativi. Doniranjem viškova hrane ostvaruju se i ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Voće i povrće iz supermarketa stizaće, kaže ministarka, i do narodnih kuhinja.

Novčana sredstva u budžetu Vlade Srbije za socijalno ugrožene se, dodaje ministarka, poslednjih godina povećavaju. Ove godine je za tu kategoriju stanovništva izdvojeno 126 milijardi dinara.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro