Izvor:
28.09.2019 u 17:46
0

„TELEMASTER“ SAZNAJE: Skupština grada Beograda usvojila odluku o potpisivanju ugovora sa Evropskom investicionom banku za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava! (VIDEO)

Skupšina grada Beograda usvojila je odluku o potpisivanju ugovora sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava. Takođe, odbornici su usvojili i izmene i dopune odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga.

Grad će uložiti 13 miliona evra iz sopstvenih prihoda i uzeti kredit od Evropske banke u iznosu od 35 miliona evra. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je najavio da bi taj ugovor trebalo da bude potpisan u naredne dve sedmice, a odmah potom raspisan i tender za izvođača, dok su projektovanje i izgradnja predviđeni u jednom tenderu, fazno.

Odbornici su usvojili izmene i dopune odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga prema kojima će JKP “Infostan” ubuduće naplaćivati komunalne usluge u svih 17 beogradskih opština.

Odlučeno je i da se u Beogradu podigne spomenik 28. predsedniku SAD Vudrou Vilsonu, koji će se nalaziti u okviru istoimenog bulevara.

Odbornici su usvojili i predlog odluke o podizanju spomenika kojim se odaje počast pripadnicima vojske i policije Republike Srbije koji su učestvovali u borbi na Karauli Košare 1999. godine, kao i predlozi rešenja o obrazovanju odbora za podizanje ova dva spomenika. Takođe, usvojen je i Predlog rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju odbora za podizanje spomenika srpskim žrtvama stradalim u oružanim sukobima od 1991. godine na prostoru bivše Jugoslavije.

Između ostalog, usvojene su i izmene i dopune generalne regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu – TO Novi Beograd, kao i predlog plana detaljne regulacije Topčiderske reke.

Happytv.rs
Foto: beograd.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter