Izvor:
22.08.2019 u 00:18
0

TELEMASTER ISTRAŽUJE: Da li će novi Zakon o trgovini uvesti strožija pravila oglašavanja sniženja? (VIDEO)

Avgust je vreme velikih sniženja po prodavnicama. Izlozi su izlepljeni reklamama koje najavljuju popuste do 70 odsto, a često se dešava da u radnji ne možete naći više od dve stvari koje su snižena svega desetak procenata.

Istraživali smo: Da li će novi Zakon o trgovini, koji sezonska sniženja dozvoljava samo dva puta godišnje, uvesti strožija pravila oglašavanja sniženja?

Da su sniženja onolika koliko piše na izlogu, niko više ne veruje. A kako bi privukli kupce trgovci često objavljuju popuste . Beograđane smo pitali koliko veruju u sniženja ?

Beograđani smatraju da bi trgovine u Srbije trebalo da se ugledaju na obe u svetu, kada je sniženje od 80 posto da tako i bude jer se uglavnom razočaraju kad vide da nije tako.

Propisano je prvi put u našem zakonodavstvu da ta sezonska sniženja mogu da budu najduže 60 dana po sezoni i to – da letnje sezonsko sniženje traje od 1. do 15. jula, a zimsko od 25. decembra do 10. januara.

Trgovci će ubuduće morati da poštuju novi zakon o tgovini koji je usvojen u suprotnom plaćaće enormne kazne.

Novi zakon o trgovini predviđa da cena pre i posle sniženja mora da bude jasno naznačena, ali tokom akcije prodaje koja traje do tri dana trgovci su dužni da istaknu samo procenat sniženja, ne i prethodnu cenu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter