Izvor:
22.08.2019 u 12:33
0

EKIPA TELEMASTERA JE ISTRAŽIVALA DA LI ĆE VOZAČI C I D KATEGORIJE MOĆI DA VOZE BEZ SERTIFIKATA: Broj nekvalifikovanih vozača je preveliki !

Najmanje 65 hiljada profesionalnih vozača sa C i D vozačkim dozvolama, odnosno vozača autobusa i teretnih vozila, od 1.januara neće moći da obavlja svoje delatnosti ukoliko ne budu sertifikovani, odnosno, ukoliko ne dobiju kvalifikacione kartice. Razlog je, kako iz Auto Moto Saveza Srbije kažu za Telemaster, zato što većina od oko 70 hiljada aktivnih vozača nije podnela zahteve za dobijanje novog dokumenta. AMSS ali i udruženja transportera apeluju na firme kao i na same vozače da pristupe podnošenju zahteva što pre, jer ukoliko svi u poslednji čas budu to činili, mnogi će na kartice čekati i nakon 1. januara 2020.

Kao što se ni prase ne peče pred Božić, tako se nove kvalifikacione kartice, odnosno sertifikati za vozače teretnjaka i autobusa ne dobijau za jedan dan. Ukoliko se međutim ne požuri profesionalnim vozačima C i D kategorija vozila će već nedelju dana pre božića biti zabranjeno da obavljaju svoj posao. Kako saznaje Telemaster, trenutno je podneto između 5 i 6 hiljada zahteva za izdavanje kartica, a s obzirom da je profesionalnih vozača u našoj zemlji oko 70 hiljada, u Auto Moto Savezu Srbije strahuju da će mnogi čekati na kartice i posle nove godine i biti na gubitku ukoliko svi u poslednjem trenutku podnesu zahteve. Na novu obavezu svoje članove upozorilo je i poslovno udruženje .

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter