SRPSKA TRADICIONALNA IGRA U PRELU : NACIONALNI ANSAMBL "KOLO" PRAVI SPEKTAKL!

 

U subotu u emisiji " Prelo u našem sokaku" ugostili smo i direktora našeg Nacionalnog ansambla "Kolo" , Vladimira Dekića.  Govorili smo o spektaklu na Tašmajdanu povodom kraja još jedne sezone. 

To je kraj koje  sezone ?

- Taj koncert je spektakularni kraj, kruna 71.sezone ansambla " Kolo" koja je stvarno bila veoma uspešna. Dosta smo nastupali po inostranstvu, gostovali smo u Rumuniji, Turskoj, Bugarskoj, Francuskoj , Sloveniji i mnogim gradovima širom zemlje i regiona. Te je 6. jula priređeno neštvo sasvim drugačije, koreografije od 360 stepeni i umetnički i organizaciono. 

Naši članovi su stalni članovi ansambla "Kolo", primaju platu akao svi zapošljeni  u državnim institucijama kulture , poput Narodne biblioteke, Narodnog pozorišta i drugih. To su umetnici koji mnogo rade na sebi.

Hteo bih da ekskluzivno najavim u 72.sezoni, jedan važan datum, 16.novembar kada ćemo na sceni Narodnog pozorišta ugostiti kolege iz Grčke i Bugarske s kojima ćemo praviti projekat " Balkanska svadba" gde ustvari predstavljamo svadbarske običaje iz sve tri zemlje.- 

 

 

Happytv.rs
Foto : Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro