Izvor:
09.06.2019 u 09:40
0

GORAN MILJKOVIĆ: U Beloj Palanci do 2020. godine otvorićemo još petsto radnih mesta!

U današnjoj epizodi "Prelo u našem sokaku" upoznajemo se sa Belom Palankom.

Na putu za Pirot, sada pored Koridora 10. Bela Palanka, neverovatno mesto! Naš domaćin, Uroš Davidović, razgovarao je sa predsednikom opštine, gospodinom Goranom Miljkovićem. Gospodin Miljković nas je upoznao sa odlikama Bele Palanke i njenim razvojem.

Bela Palanka je mesto sa dušom, ona je centar Balkana! Bela Palanka je na mestu gde se ukrštaju putevi, trenutno na kraku Koridora 10, koji je izuzetno povoljan za nas. Ono što je bitno za nas, jeste da smo na “sredini” sveta. Ono što hoćemo da radimo je to da iskoristimo našu kulturnu-istoriju. Bela Palanka ima oko 12000 stanovnika, od čega 8000 živi u gradskoj sredini, a oko 4000 živi u čak 45 seoskih zajednica. Prošle godine smo posle 35 godina otvori prvi proizvodni pogon “Tredtekst”, trenutno radi oko 120 radnika , do kraja 2020. biće ukupno 250 radnika. Ono što je intenzivno, vode se razgovori i pregovori za dolazak još jednog investitora i mislim da ćemo uspeti u tim razgovorima i do kraja 2020 otvoriti još 500 novih radnih mesta i time stopu nezaposlenosti spustiti na ispod 10 odsto. Koridor je izvrsna šansa za razvoj Bele Palanke. Tek sada kada je završen krak Koridora 10, ljudi su videlli šta znači Bela Palanka i gde se ona nalazi. Turizam je jedna ogromna razvojna šansa naše opštine, mi upravo izgradnjom Koridora 10 imamo šansu da turizam razvijamo na pravi način i na osnovu toga ekonomski razvijamo našu oštinu. – poručuje Miljković.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter