Izvor:
10.03.2019 u 12:28
1

IVAN TEŠIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Zamislite da preukusnu hranu probate na nadmorskoj visini od 1200 metara!“

Današnja emisija posvećena je prelekom gradu koji je po površini drugi u Srbiji i čiji su ljudi veoma ponosni na svoju tradiciju- Kraljevo.

Kroz ovo putovanje, kao i uvek, vodio nas je uigrani voditeljski tandem, Bojana Ristivojević i Uroš Davidović.

Gost koji nam je na najbolji mogući načim približio Kraljevo bio je i Igor Tešić, PR turističke organizacije Kraljeva sa kojim smo prvenstveno razgovarali o seoskom turizmu koji je u ovoj opštini prilično razvijen:

– Svako ko poželi pravi odmor od ovih brzih vremena u kojima živimo može da dođe u čak dvadeset sela u kojima prednjači seoski turizam. Kraljevo prednjačiu Srbiji sa preko sedamdeset registrovanih poljoprivrednih domačinstava koji se bave seoskim turizmom. Naša prva preporuka ide mestu Rudno i Milijana Šekler. To je ruža vetrova sa 1200 metara nadmorske visine. Golija je jedna od najlepših srpskih planina gde je priroda netaknuta i gde su srpski domačini koji čuvaju tradiciju.

Posetioci imaju prilike da uživaju u prirodi a da im je dostupan konfor i tehnologija savremenog, modernog sveta:

– Sve te kućice pored autentičnog srpskog duha zadovoljavaju potrebe i svih modernih turista jer imaju i Wi-Fi i kablovsku televiziju, dakle ništa ne gubite a dobijate mnogo, uživate svim čulima. Ovako ukusnu hranu koju ovde kušamo niste probali a zamislite da tu hranu koju Milijana sprema probate na nadmosrskoj visini od 1200 metara.

Takođe, ono što je bonus da turisti imaju udobnost i ležernost, da im je sve omogućeno kao i u hotelima više klase a da je to sve začinjeno etno elementima.

– Mi radimo na tome. Sva ta domačinstva su domačinstva koja po udobnosti ležajeva, po kupatilima su ravna najboljim hotelima u Beogradu. Ali imaju hranu koju ne možete da probate po vašim restoranima. Naravno Kraljevo ima i restorane u kojima možete probati i italijansku i kinesku i sve druge kuhinje ali ono što ne možete probati po drugim gradovima je ta domaća hrana.– rekao je gospodin Tešić i dodao:

– Mi smo stigli do broja preko sedamdeset registrovanih domaćinstava, naravno uz pomoć lokalne samouprave koja je sve prepoznala i koja sa velikim bespovratnim sredstvima pomaže. Nadamo se da će i vlada prepoznati. Nedavno smo imali i posetu predsednika koji je rekao da će se napraviti put od manastira Studenica do Rudno gde se znatno skračuje put i tako bi se zaokružilo sve.

Dakle, zaključili smo da mora i grad da pomaže selo.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IVAN TEŠIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Zamislite da preukusnu hranu probate na nadmorskoj visini od 1200 metara!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter