Izvor:
09.03.2019 u 11:53
0

SANJA CONIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Nezaposlenost je smanjena za devet odsto u poslednjih pet godina!“

U danasnjoj emisiji "Prelo u nasem sokaku" sa nasim maestralnim domaćinima, lepom Bojanom Ristivojević i uvek nasmejanim Urošem Davidovićem smo razgovarali o potencijalima Leskovca i njegovim lepotama.

Gost je ovoga puta bila Sanja Conić, predstavnik Leskovca i direktor Leskovačkog kulturnog centra.

– Leskovac je grad duše, grad dobrih i vrednih ljudi. Peti po veličini u Srbiji. Zaista ima čime da se pohvali. Imamo mnogo dobrih pevača i umetnika, svega. Pre svega to naše gostoprimstvo, južnjačka prostodušnost ali i ljubaznost. Imamo i specifičan govor, Šta fali što nema sedam padeža.

Takođe, ne smemo zaboraviti da je to grad industrije, ima li posla u Leskovcu pitali smo gošću.

– Pa ima, mnogo toga se poslednjih godina radi ali pre svega moram da prenesem pozdrave ali i na neki način izvinjenje našeg gradonačelnika gospodina Gorana Cvetanovića.

Prilikom razgovora sa gospođom Cvetanović imali smo prilike da vidimo slike lepota i zanimljivosti u Leskovcu a to su:

– Vidimo narodno pozorište koje je renovirano poslednjih nekoliko godina, vidimo i leskovački kulturni centar i gradski trg, crkvu i odžakliju po kojoj smo poznati, kolektor i postrojenje za prečišćenje otpadnih voda, manastiri, imamo čime da se pohvalimo, najbolje je doći i videti šta mi to nudimo, turistička ponuda je bogata.

Leskovac je nekad bio poznat po tome što je imao preko trideset fabrika i bio poznat po tekstilu.

– Imao je trideset i nešto fabrika između dva svetska rata s pravom je nosio naziv srpski Mančester, to je bio grad razvijene tekstilne industrije, drugi po značaju i veličini, posle Beograda, postoji i ceo projekat "Zlatno doba Leskovca" kojim smo pokušali da se podsetimo u to doba slavne prošlosti. Ali u jednom periodu jesmo bili grad poljoprivrede, devedesetih godina kada je posrnula ta naša tekstilna industrija po kojoj smo bili na daleko poznati. Međutim, poslednjih godina, zahvaljujući stranim investitorima, Leskovac se opet vraća na mapu autoindustrije. Najveći poslodavac trenutno korejska fabrika "Jura" gde ima preko dve hiljade zaposlenih, nedavno je otvorena i fabrika "Aktiv" koja će u narednih nekoliko godina zaposliti čak tri hiljade radnika, petsto je već zaposleno. Otvara se i nova industrijska zona. Smanjena je nezaposlenost za čak devet odsto u poslednjih pet godina.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter