Izvor:
03.03.2019 u 13:40
0

ODBOJKAŠ ŽELJKO TANASKOVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Napokon imam vremena da odem u Guču!“

U emisiji "Prelo u našem sokaku" je bila čast ugostiti i odbojkaša, poznato lice u Srbiji i šire kada je sve sporta u pitanju a top je Željko Tanasković.

Sa njim je govorila naša šarmantna voditeljka Bojana Ristivojević napominjući da je on nosilac pet medalja velikih svetskih takmičenja i bezbroj medalja u klubskim takmičenjima.

Gospodin Tanasković je danas predsednik Saveza školski sport Srbije i počasni građanin Lučana a bio je izabran i za sportistu grada Beograda.

Međutim, o svim svojim uspesima govori sa skromnošću:

– Sva ova priznanja i sve ove medalje su došle jer sam imao sreće da budem u toj generaciji koja je krenula da pravi rezultate i na evropskom i na svetskom polju.

Ali vratili smo se i na sam početak njegove karijere i upitali ga koliko se seća situacija koje su ga usmerile na ovaj put i ka ovakvim uspesima:

– Kako da ne. Ja sam sada na čelu Saveza za školski sport Srbije i ja sam neko koga je nastavnik fizičkog selektovao, profesor Branislav Popović. On me je video i stavio mi do znanja da imam neki potencijal, da mogu da uspem u odbojkaškom sportu i naravno da se sećam svih tih takmičenja na tom nivou. Te sve medalje i školske olimpijade na neki način ostaju trajno u sećanju i nikad se ne zaboravljaju jer su to počeci i na neki način to mi je dalo snagu da kasnije nastavim sa odbojkom.

Uspomene na Guču su mu u isto tako živom sećanju:

– Mi smo krenuli u maloj sali osnovne škole "Milan Blagojević" i tu smo trenirali a kao dete sam, naravno, posećivao Guču ali mnogo više sada kada imam i vremena i prostora. Kao sportista sam bio dosta vremena odsutan i zauzet ali je stvarno veliko zadovoljstvo kada odem u Guču i naravno sama ta manifestacija je nešto što je specifično samo po sebi tako da mi je uvek zadovoljstvo da dođem i vidim svoje drugare i prijatelje i da se naravno tu ponešto pojede i popije.– rekao je Željko.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter