Izvor:
24.02.2019 u 11:27
0

NENAD SAVKOVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Ulažemo preko petnaest procenata iz našeg budžeta u poljoprivredu!“ (VIDEO)

Uroš Davidović i Bojana Ristivojević su u današnjoj emisiji „Prelo u našem sokaku“ ugostili predsednika opštine Rača, Nenada Savkovića koji je u emisiju došao sa svojom decom potkrepivši tako praksom svoju populacionu politiku i stav da su deca i omladina budućnost. Gospodin Savković je napomenu da je Rača varošica u kojoj se stanovnici pretežno bave poljoprivredom pa su njihovi napori usmereni u tom pravcu.

– Veliki procenat stavnovništva naše opštine se bavi poljoprivredom. Mahom je to seoska sredina, preko osamdeset odsto stanovništva je u poljoprivrednu proizvodnju, voćartsvu, stočarstvu Voćarstvo koje sve više poprima zamaha na teritoriji naše opštine i koja je primat gde se poluintenzivne poljoprivredne proizvodnje prekvalifikuju na poljoprivredna gazdinstva što donosi više profita. Opština Rača je jedna od retkih opština koja ulaže preko petnaest procenata našeg budžeta u poljoprivredu. Uradili smo mnoge mere, mnoge programe, napomenuću samo neke od njih- serifikovane sadnice, besplatne plastenike, staklenike… Prošle godine po prvi put, ja mislim da smo jedini u Srbiji, koji smo poljoprivrednu mehanizaciju podelili svima koji su prošli konkurs do vrednosti od 600 hiljada, ko god je imao ispravnu dokumentaciju, javio se, mogao je za pet hiljada evra da do 100% isplati svoju mehanizaciju. Mahom su se javljali poljoprivrednici, odnosne ljude koji prelaze na voćarstvo jer to je neki novi trend. Ko god da je uložio u mehanizaciju pet hiljada evra je mogao da do sto odsto naplati za svoju mehanizaciju.– rekao je Savković i dodao:

– Rača je na samo 5 km od Koridora 10. Sada se upravo gradi jedna saobraćajnica, povezivanje Rače sa Koridorom 10 i carinskim terminarom Rača-Lapovo u dužini od skoro 9km i to je značajno za razvoj naše opštine. Uz podršku Vlade i naša premijerka je bila u poseti za otvoranje pogona za otkup i preradu meda i tada smo pričali o tome. Investicija je krenula u realizaciju i nadamo se da će do kraja godine biti završena u roku.

Video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter