NE PROPUSTITE EMISIJU "PRELO U NAŠEM SOKAKU" NEDELJOM OD 11H: Posetite stari Gradac ili sadašnji Čačak, konak kneza Miloša Obrenovića!

Od anonimne naseobine do modernog grada sa početka 21 veka, ovaj grad je prešao dug i trnovit put.

Živu stvarnost i moć stvaralačkog duha i umeća svedoče i oblikuju ljudi koje je ovaj grad iznedrio ali i primio pod svoje skute. Najviše tragova o gradu ostavili su umetnici, pisci, slikari, graditelji i to od najranijeg gvozdenog doba, preko srednjeg veka do današnjih dana. 

O Čačku, kao modernom gradu i industrijskom centru centralne Šumadije, pričaće nam Milutin Todorović - gradonačelnik.

mr Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga, otkriće nam mnoge stvari koje nismo znali o gradu prigrljenom sa Zapadnom Moravom.

Grad ima bogatu ponudu kulturnih sadržaja a posebno su ponosni na Ovčarsko-Kablarsku klisuru. Brojne  kulturno-umetničke i zabavno-turističke manifestacije u gradu i bližoj okolini privlače veliki broj poklonika etno kulture a nešto detaljnije objasniće nam Vojin Jakovljević , direktor Turističke organizacije Čačka

Narodni muzej sadrži nalaze iz praistorijskog i rimskog doba, Prvog i Drugog srpskog ustanka i oslobodilačkih ratova srpskog naroda u XIX i XX veku a još detalja i zanimljivih priča reći će Snežana Šaponjić Ašanin, Muzejski savetnik Narodnog muzeja u Čačku.

A o sedmičnom izdanju novina poznatijih kao "Čačanski glas" govoriće Gvozden Nikolić, Gvozden Otašecić.

Košarkaški klub Borac i njegov najveći velikan Radmilo Mišović, legenda jugoslovenske, srpske i čačanske košarke, govoriće o značajnosti sporta i razvijanju zdravog duha i tela kod mladih.

Zanatske majstorije izvešće na delu Nada Vasovać, Danka Rašković, Mica Prokić.

I ovog podneva sa nama su razna umetnička društva. Jedan od njih je  KUD“Dule Milosavljević” Čačak - pod rukovodilaštvom ansambla narodnih igara i pesama  Zoran Jevtić. 

Mladena Gojković, KUD ”Srpski jelek” predstaviće srpska tradicionalna jela. Glavni kuvar ovog podneva biće Maristela Belić.

Čačak poseduje brojne eminetne, vrhunske poznavaoce u raznim oblastima, a neki od njih su i dr Lidija Obradović Bursać, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Atomska Banja Gornja Trepča, dr Milan Lukić Direktor Instituta za voćarstvo Čačak.

Stanimir Cane Minić, "Minićeva kuća rakije", govoriće o najpitkijim ukusima šljive i loze.

Muzički gosti: Chegi bend, Mićo Kujundžić, Nemanja Kujundžić, Kvartet frula - Čačak, Aleksandra Ristanović.

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality