Izvor:
17.11.2018 u 12:41
0

BISER BORA U „PRELU U NAŠEM SOKAKU“: Borsko jezero se uklopilo u prirodni pejzaž kao da mu je oduvek tamo i bilo mesto!

Bor je pored ostalog poznat i po prirodnim lepotama, a samim tim je i konkurentan u turizmu. Velike turističke atrakcije zadovoljavaju apetite sve većeg broja turista koji se svake godine odmaraju na Borskom jezeru, obilaze Lazarevu pećinu, uživaju u gastronimskim čarima i uvek traže nove izazove.

Gost „Prela u našem sokaku“ bila je Jasna Tomić predstavnica sektora turizma u Turističkoj organizaciji Bor.

Borsko jezero je veštačko jezero koje je napravljeno za potrebe rudnika i grada kako bi se grad Bor napajao vodom. Vodotok je zaustavljen branom i kada se voda akumulirala, jezero se uklopilo u prirodni pejzaž, kao da mu je tu bilo prirodno mesto. Planina Crni vrh je iznad jezera i kroz turističku promociju uspeli smo da Borsko jezero najviše afirmišemo. Oko jezera ima hotela u koje turisti rado dolaze na odmor – istakla je Jasna Tomić i dodala.

Planina Stol je gorostas koji se nalazi u blizini Bora kao i Lazareva pećina koja je prilagođena turistima i svake godine ima sve veći broj posetilaca Ona je jedan od speleoloških objekata koju krase stalaktiti i stalagniti. Zaštitni znak ove pećine je bizon i čuvamo je sa velikom brigom. Nadamo se da ćemo uspeti sledeće godine da je promovišemo u inostranstvu. Svi koji dođu pre nego što obiđu ono šta nudimo, dođu sa jednim osećajem, a kada se vrate, to bude magija koju ponesu sa sobom.

Šta bi preporučili u gastronomskom smislu turistima koji dolaze u Bor da probaju?

Vlaški kraj je poznat po specijalitetima. Vlaški sirevi su najpopularniji kao i pite i ono što je interesantno je da sve veći broj ljudi počinje da se bavi proizvodnjom kupina i malina. Med je takođe prisutan tako da se u Boru može naći sve ono što bi turisti mogli da ponesu kada krenu iz Bora – rekla je Jasna Tomić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter