IRAČKI PESNIK I NOVINAR SABAH AL ZUBEIDI ZA EMISIJU "POSLE RUČKA": Stalno sam u kontaktu sa svojom porodicom, ali nemam nameru da se vratim nazad!

Sabah Al - Zubeidi, irački pesnik i novinar, bio je gost današnje emisije "Posle ručka" koji je govorio o svojoj zemlji i životu u Iraku, te započeo svoju priču. 

- Imamo mi temelje i korene u civilizaciji. Mi smo osnivači.Kod nas je žena bila uvek na prvom mestu. Da vam iskreno kažem, meni je žao što se sada dešava sve ovo u Iraku. Bili smo jako savremena država  Irak je u prošlosti bio daleko bolji nego što je sada. Mi smo se vratili 1400 godina unazad. U tadašnje vreme nije bilo svetla, nije bilo ničega od tehnologije. Da vam kažem iskreno, neko želi Irak da vrati u prošlost, ali narod to neće dozvoliti. Vidite na ulicama, žene su se pobunile, izgubile su ugled u društvu. Zamislite da je doktor nauka tezgar, to je strašno. Pogledajte, Irak je uvek bio centar za školovanje. Mi smo bili savremeniji od Emirata, a sada su oni bogatiji. Emirati su bili beda za nas. Mi smo tada bili savremena država.  Sad svi dojednom ministri, a nemaju osnovno obrazovanje. Svi na vlasti u Iraku nemaju osnovno obrazovanje. Stalno sam u kontaktu sa svojom porodicom, ali nemam nameru da se vratim nazad. Imam ja želju da ih vidim, ali kada odem tamo, osećam se kao da nije to moja zemlja. - istakao je Sabah za Happy televiziju.  

Takođe je dodao kako mu nedostaje porodica, ali da nema želju da se vrati u svoju zemlju jer se ne oseća više kao kod svoje kuće.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro