Izvor:
19.01.2019 u 19:54
0

(UŽIVO) EMISIJA „POSLE RUČKA“: Stav Rusije po pitanju Kosova odavno je jasan! (FOTO, VIDEO)

U toku je emsija "Posle ručka" koja se bavi najaktuelnijim događajem – posetim ruskog predsednika, Vladimira Putina.

Gosti emisije su: Dušan Janjić, Radojka Nikolić, Miladin Kovačević i Vlade Radulović.

Gosti emisije na TV Happy složili su se da su domaći mediji napravili veliku pompu povodom dolaska ruskog predsednika:

– Mediji su ispratili dolazak ruskog predsednika iz minuta u minut, kao pomračenje Sunce 1999. Reciprotitet nije isti i u Rusiji – rekao je Vlade Radulović, a složila se Radojka Nikolić, urednica dva mesečna časopisa, koja je rekla sledeće:

– Nesumnjivo je Putinova poseta bitna, ali mi to radimo i kada su drugi zvaničnisi u pitanju. Nekada mi se čini da smo iskopleksirani, Ne verujem da bi Putinova posta bila manje bitna da ima manje glamura – sitakla je Radojka Nikolić.

Po pitanju izvoza naše robe na rusko tržište, gosti su se složili da to nikako nije stvar prijateljstva, već jedan složen proces u kome su sve zemlje jednake:

– Kvalitet, količina i kvantitet je su tri reči koje Rusiju zanima. Sve države su se bolje organizovale, jer su brže prošle kroz tranziciju kod nas. Naša zemlja je i dalje u fazo tranzicije. Da se ne zanosimo, oni imaju veoma visoke standardno, Prijateljstvo za prijateljstvo, ali kada je izvoz u pitanju, tu više nema prijateljstva, tu se norme moraju poštovati. U poslovnom smislu, sve su zemlje jednake, zaboravimo na prijateljstvo – objasnila je gospođa Nikolić

– Prijateljstvo je jedino važno kod otvaranja tržišta, a sve ostalo je jedan dug i složen proces – dodao je Kovačević.

– Jedno je duhovna veza,a drugo su obaveze. Milijarda i nešto je državnog duga Rusiji, koji se uredno vraća. Svak gleda svoj interes, "Bratstvo za bratstvo, dug za dug" – rekla je gospođa Nikolić na temu duhovne veze koju imaju Rusija i Srbija.

Srpski narod sa nestrpljenjem očekuje stav predsenika Rusije na temu najosetljivije teme, pitanja Kosova,a vojno-politički analitičar tvrdi sledeće:

– Rusija jasna po pitanju kosovskog pitanja i kosovskog čvora, još od Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija. Putin je sam rekao da svi koji su očekivali "skidanje cipele", da su se gadno prevarili, to je prošlost – tvrdi Radulović

Detaljnije pogledajte u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter