Izvor:
07.04.2019 u 20:05
0

U EMISIJI „ELA ELA SHOW“ SPOZNALI SMO: Nije bitno sa koliko godina se ostvarite u ulozi majke, bitno je posvetiti se detetu, njegovom vaspitanju, i uživati u najlepšem životnom periodu! (FOTO)

Bojim se da neću biti tu kad se moja ćerka prvi put zaljubi, da je neću gledati kad bude upisivala fakultet ili se udavala- prateći su strahovi žena koje zele da rode u poznim godinama. Zašto se na materinstvo u poznijim godinama u Srbiji gleda sa podozrenjem, dok je na Zapadu to svakodnevica i trend, kao i koje su prednosti i mane radjanja posle 40-e, razgovaramo sa pevacicom Ivanom Selokov, glumicom Ljiljanom Jakšić i bračnim terapeutom Jasnom Lovrić.

Razlozi su različiti, ali ni jedan ne treba da sprečava žene da uživaju u materinstvu.

Poznata pevačica Ivana Selakov je prvenstveno otkrila gledaocima emisije "Ela Ela Show" da bez obzira na to što su ona i njen suprug Predrag Mirković bili zdravstveno u redu, pevačica morala da se podvrgne vantelesnoj oplodnji, koja joj je iz prve uspela. Da bi bila sigurna da je sve u redu sa plodom, Ivana je četiri meseca krila lepe vesti. porodila se u 40. godini, njenu priču mnogi znaju, ali ona je sa gledaocima "Ela Ela Show" podelila slatke muke kroz koje prolazi.

Nemamo klasično porodiljsko, mi kao javne ličnosti. Svaki Slobodan trenutak koristim da provedem sa svojom ćerkom. Sad sam u periodu kada promovišem pesme, uvek moramo da budemo lepe, nasmejane, orne za sve. Teško mi pada sve da uskladim. Rodila sam ćerku u 40. Godini. Od tada mi se život promenio. Spremna sam, i u pravim godinama što se tiče psihe za odgajanje deteta, i da se nosim sa situacijom. Sve je super. Suprug mi pomaže u svemu. U mom slučaju su samo prednosti, mana nema. Sa svojim partnerom sam deceniju u romansi, nismo uspeli prirodno da se ostvarimo kao roditelji, pa smo se odlučili na vantelesnu oplodnju, to mi je bila jedina opcija. Mnogo razmišljam unapred, jedno zamislim, šta će biti u realnosti videćemo. Kruna je kruna mog života, odnosno svegarekla je poznata pevačica.

Jasna Lovrić, bračni terapeut posavetovala je sve žene na sledeći način.

Žena koja kasnije rodi dete je ona koja je već izgradila neki svoj integritet. Suprug se uključuje od prvog dana. To je važno zbog čitavog toga odrastanja. Mama se povezuje sa bebom od prvog dana trudnoće, a otac nakon što ugleda bebu. Ne postoji ni jedan razlog da žene budu zabrinute, godine nisu nikakvo merilo kazala je Jasna.

Popularna glumica Ljiljana Jakšić porodila se 2013. godine neposredno nakon što je napunila 52 godine i na svet donela ćerku Dariju, koja joj je ulepšala život. Srećno saznanje da će postati mama pokvarila je činjenica da ju je ostavio njen partner, otac deteta, čim je saznao za trudnoću. Već pet godina Ljiljana devojčicu podiže sama, zbog čega praktično nije ni bila na porodiljskom bolovanju jer taj "luksuz" sebi nije mogla da priušti. Međutim, ona je lepoj voditeljki Jovani otkrila kako se sada snalazi u najlepšoj životnoj ulozi jedne žene, ali i kako se osećala kada je bila u blagoslocenom stanju.

Svi su bili zabrinuti za njeno zdavlje kada je zatrudnela u petoj deceniji, ipak Salveta i danas radi punom parom kako bi prehranila svoju mezimicu.

Nikome nisam govorila. Bilo bi čudno da nekome kažem da u petoj deceniji želim da postanem mama.. Kockice se nikako nisu poklapale, očekivala sam nešto idealnije, odlučila sam se na veštačku oplodnju, moja Daria ima sada 5. Godina. Neprospavane noći su mi najteže pale od svega, to je sve trebalo uskladiti. Dete je nešto što ženi da smirenost, snagu, energiju, sve mogu kada je ona u pitanju. Sa partnerom sam prvo razgovarala o tome, svi su bili jako iznenađeni, ali su me i podržali. Kada sam bila trudna, toliko su mi se smenjivala osećanja, i emocija, kao nikad u životu. Bilo je prelepo i neverovatno. Ništa draže i lepše. Daria i ja pričamo o svemu, sve primi što joj kažem. Mislim da ćemo uspostaviti odličan odnos, ne mislim toliko o budućnosti, sve će ići svojim tokom otkriva glumica.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter