Izvor:
23.06.2016 u 15:23
0

LAGAN LETNJI OBROK: Uživajte u pasti sa piletinom (VIDEO)

Pasta predstavlja glavno jelo jedne od najboljih kuhinja sveta, čuvene italijanske kuhinje. Jednostavna je za spremanje jer su vam potrebni samo šerpa i voda. Po želji se u toku kuvanja može dodati malo soli i ulja kako bi popularna rezanca bila što bolje kuvana.

Za ovu priliku možete se opredeliti prvenstveno za pastu od spanaća, a biće vam potrebne još i pileće šnicle, biber, malo aleve paprike, ruzmarina, paradajza, parmezana, pola limuna, origana. Za početak je neophodno staviti piletinu u marinadu i staviti šerpu sa vodom da se kuva. Kada voda proključa potrebno je staviti pastu u šerpu i kuvati je sedam do osam minuta, a piletinu peći dok ne postane rumena.

U posebnu posudu šeri paradajz iseći na male kockice i posoliti, a običan crveni paradajz iseći po želji. U to dodati sitno seckanu čili papriku, pola limuna, prstohvat suvog origana, malo maslinovog ulja, malo parmezana i svežeg bosiljka. Kuvanu pastu pomešati sa svim prethodno seckanim povrćem i staviti komadiće piletine preko.

Ceo postupak pogledajte u prilogu "Malo kuvanje" Jutarnjeg programa na televiziji Happy.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter