Izvor:
19.11.2019 u 10:25
0

LJUBIŠA RISTIĆ ZA „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: Srbija treba da sedi na makar četiri stolice! Važna je njena neutralnost! (FOTO)

Ljubiša Ristić bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo!“. On je izneo svoje mišljenje o trenutnoj poziciji Srbije i kuda bi ona trebala da ide. Takođe, osvrnuo se i na najveće svetske sile Ameriku, Kinu i Rusiju koje bitno utiču na najvažnije svetske tokove.

Umesto ratovanja treba da se trguje. Tako stoje stvari i sa malim Šengenom. Tako je i Evropska Unija započela kao trgovinska zajednica – izjavio je Ristić. On je istakao značaj ugovora i sporazuma:

Sada sve ovo što se dešava oko nas jesu pokušaji da se sporazumi obnove. Tramp treba da se sporazume sa Rusijom kako bi se zajedno suprotstavili kineskom tržištu. Oni moraju da nađu rešenje. Sukobi postoje između Saudijske Arabije, Irana i Rusije i sve se to dešava iz jednog razloga – trgovina i snabdevanje naftom. Amerika ulazi u njihovo polje, ali se svi ti sukobi moraju završiti nekim dogovorom – ispričao je Ristić.

Da li smo mi tačka dogovora ili sukoba – pitao je Milomir Marić.

Mi moramo biti tačka sporazuma, nikako nešto drugo. Sila uvek pokazuje ko je gazda, a ko treba da sluša. Sada su se stvari malo promenile. Tramp želi da sredi unutrašnjost, agresivna spoljna politika nije toliko značajna. Oni koji misle da će dobiti glasove na izborima agresivnom spoljnom politikom nemaju šanse – odgovorio je Ristić.

Koliko će Srbija moći da zadrži svoju neutralnost i da sedi na dve stolice? – nastavio je Marić sa pitanjima vezana za Srbiju:

Srbija mora da sedi na tri ili četiri stolice. Svi oni što bi da nateraju Srbiju da sedne na jednu stolicu, dovode je u opasnost. Uvek će se neka strana pobuniti – kratko je objasnio Ristić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter