Izvor:
23.08.2019 u 09:28
0

TITOV UNUK ZA TV HEPI: „Svi koji hoće da zabrane petokraku žele da vrate Hitlera…“! (VIDEO)

Joška Broz, unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita bio je gost u emisiji "Dobro jutro Srbijo" kod Vanje Bulića i Jelene Popivode.

Naime, on je prokomentarisao staru fotografiju pokojnog dede koja je nastala još 1949 godine.

– Oni lično nisu bili u posebnoj svađi, u ideološkoj, sve je bilo igranje sa živcima. Međusobno poštovanje, više privatno, nego državno – dodaje on.

Zabrana javnog isticanja i upotrebe crvene petokrake, što predlaže Pokret obnove Kraljevine Srbije, predstavljala bi kršenje prava na slobodno izražavanje, smatra Joška koji je prokomentarisao i ovu temu u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Bilo da je znamenje revolucije i slobode ili crvenog terora, diktature i jednoumlja, crvena zvezda petokraka ponovo je uspela da podeli naš narod. Ovaj simbol za manje od tri decenije prešao je put od državne zastave do ukidanja i uklanjanja iz gotovo svih javnih prostora u Srbiji.

Naime, ova debata je Srbiju digla na noge. Iako su crvenu zvezdu ili pekoraku ranije nosili kao simbol komunističke ideologije nekada su na kapama nosili pripadnici crvene armije i jugoslovenski partizani, danas bi njeno korišćenje i isticanje moglo biti zabranjeno.

Ne može da bude zabranjeno. U Strazburu je doneta odluka da su mnogi pokušali da zabarane petokraku, a nisu uspeli. Svi koji to hoće, žele da vrate Hitlera. Cilj svih rehabilitacija je rehabilitacija Hitlera. Svi oni rade na tome da se polako to.. fašizam nije nestao… glupostima pokušavaju da unište petokraku. Petokraka je crvena, to je hristova boja, boja krvi. Hristovo učenje i sve ostalo je preteča manifesta komunističke partije. O čemu dalje pričamo.. To su sitni politički pokušaji da dođu do javnosti – rekao je Joška.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter