Izvor:
22.05.2019 u 07:51
0

PETAR PETKOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Ovi izbori su pokazali da je Srbija prisutna na Kosovu i Metohiji!“

Gost emisije "Dobro jutro Srbije" bio je zamenik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

Milomir Marić i Katarina Korša, razovarali su sa gostom o proteklim izgorima na severu Kosova i Metohije i o trenutnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

Na početku gostovanja Petković je analizirao izbore za gradonačelnike na severu Kosova i Metohije.

Na izborima je bilo 484 posmatrača, bio je OEBS, druge međunarodne organizacije itd. Svi su rekli da su izbori prošli u apsolutno korektnoj i fer atmosferi, izvojovana je zlatna pobeda Srpske liste sa preko 94 odsto glasova. To je bio razlog zbog čega su članovi Kvinte bili nezadovoljni tim izborima, saopštenje bi bilo drugačije da je pobedila Gonđa Čauši. Imali smo nažalost i tu situaciju gde je jedan odborni , pozvao da Srbi glasaju za Gonđu Čauši. Ovi izbori su pokazali da je Srbija prisutna na Kosovu i Metohiji. Kampanja se vodila pod jezivim pritiskom i ucenama koje su dolazile od strane Prištine, paljenje automobila predstavnkiku Srpske liste, donošenje Rezolucije o nekakvom zločinu… Čovek više ne zna šta da kaže i kako da komentariše – ističe Petković.

Petar Petković je poručio da zločini počinjeni nad Srbima ne zastarevaju, i da će se zločinci kad-tad naći pred licem pravde.

Oni na sve načine pokušavaju da pokriju zločine, ali ratni zločini ne zastarevaju. Oni dole imaju sudski sistem neko nije odgovarao, zašto međunarodna zajednica nije procesuirala jedan od tih slučajeva? Radi se o tome da se na ovakav način igra neka igra. Osuditi Srbe, proterati Srbe i stvoriti veliku Albaniju su glavni ciljevi. Dok oni s jedne strane kažu da je potrebno da se ukinu granični prelazi sa Albanijom, mi s druge strane imamo suprotno, imamo granice i takse od sto odsto. Ovo je devetnaesti put za godinu dana da Marku Đurić zabranjuju ulazak. Nama ne treba nikakvo odobrenje od tzv. Kosova, ovde se samo radi o obaveštenju koje se šalje Evropskoj uniji da bi se znala ruta kretanja.Trepča sever je solventno preduzeće imate oko 3000 zaposlenih. Priština pokušava da ne izdavanjem dozvola prekinu izvoz koncentracije olova i cinka. Kada su jednostrano doneli Zakon o Trepči, mi smo im govorili da ne rade to jer će ostati mrtvo slovo na papiru. Trepća sever nema nikakve veze sa novom Trepčom kojom je osnovala Priština. Reč je o pritiscima! – zaključuje Petković.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter