Izvor:
16.04.2019 u 10:35
0

ALEKSANDAR ŠEŠELJ ZA EMISIJU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Predsednici i premijeri najvećih država u Evropi jasno govore da nema mesta za Srbiju u Evropskoj uniji!“ (VIDEO)

U današnjoj emisiji "Dobro jutro Srbijo" sa našim domaćinima Milomirom Marićem i Katarinom Koršom razgovarao je Aleksandar Šešelj, poslanik Srpske radikalne stranke.

Sa njim smo razgovarali o najaktuelnijim temama koje interesuju naše građane.

Na samom početku dotakli smo se goruće teme koja zauzima veliki prostor u našim medijima a to je kosovsko pitanje. Evo kako gospodin Šešelj vidi tu situaciju:

– To traje više od četiri meseca a da se po tom pitanju ništa ne radi u smislu da sve zapadne sile koje stoje iza nezavisnosti nikakave samostalne stavove nemaju nego rade sve što im kažu pre svega iz SAD-a. Oni su dakle samo deklarativno protiv toga, ništa po tom pitanju ne rade po tom pitanju da ga ukinu a znate da i te kako imaju mehanizme za to. – rekao je Šešelj i dodao:

– Mogli smo da vidimo da se promenilo nešto samo kada smo čuli šta je Bolton rekao za pozicionu promenu granice. Ali to je sve što se promenilo u amričkom stavu poslednjih dvadeset godina. Oni ne šalju nikakve signale nama, oni samo govore da su čvrsto iza njega i iza svega što on radi.

Govorili smo i odnosima evropskih zemalja prema Srbiji i šta znači otvaranje poglavlja i u kakvoj je vezi sa našim članstvom u Evropskoj uniji:

– Nema nikakve veze otvaranje poglavlja sa potencijalnim članstvom u Evropskoj uniji. Treba pogledati i Bugarsku i Rumuniju. Oni su ušli u Evropsku uniju jer su ušli u NATO i to je bio način da NATO izađe na Crno more. I to je to. To je to, to je jedini razlog. Inače oni nikakave evropske standarde ni po jednom pitanju nisu mogli da zadovolje. Oni su malo sada napredovali ali to je zanemarljivo. A i ovo što se tiče našim poglavlja apsolutno nema nikakve veze jer jasno je da je smo u pitanju politička odluka. Ne treba gledati šta nam govore iz Evropske komisije i Evropskih institucija iz Brisela već šta govore predsednici i premijeri najvećih država u Evropi a oni jasno govore da nema mesta za Srbiju u Evropskoj uniji. I to treba da nam bude jasno. Mogli ste da vidite i debatu za Evropski parlament je trenutno kampanja u toku na nivou cele Evrope, u Francuskoj. Od dvadeset kandidata samo su se dvoje izjasnili da vide budućnost Srbije u Evropskoj uniji.

– Mi mislimo (Srpska radikalna stranka) da je Ruska federacija naš najveći saveznik i da su Rusi naš bratski narod i ako mi od njih očekujemo da u Savetu bezbednosti zaštiti naš teritorijalni integritet po pitanju Kosova i Metohije, najmanje što mi možemo da uradimo je da mi priznamo naš teritorijalni integritet uključujući Krim i Sevastopolj kao delove Ruske federacije- rekao je gospodin Aleksandar Šešelj.

Razgovarali smo i o odnosu zvaničnika drugih država prema njemu s obzirom da je sin Vojislava Šešelja

– Na mene gledaju kao personu non grata gde god da se pojavim– rekao je Aleksandar našalivši se:

– Za mene su jednom rekli Ukrajinci da sam ja ratni zločinac zato što sam bio u Dombosu u Donjecku pet dana pre dve godine– objasniši da je to zato što je proveo par dana u Donjecku jer je tamo u toku ratni sukob.

– Ja sam razvio mnoge političke kontakte sa evropskim političarima i Srpska radikalna stranka će postati deo jednog bloka stranaka koje će biti formirane posle evropskih izbora u kojem će biti ove suverenističke stranke koje su sada na teritoriji Evrope i sa njima imamo odlične odnose. Stupili smo u kontakt još pre godinu i nešto dana, to je pre svega austrijski FPO tj. Slobodarska partija Austrije, Hajns Kristijana Štrahea, Alternativa za Nemačku i liga "Sever" koje su okosnica tog novog bloka koji sad treba da osvoji impozantan broj glasova na evropskim izborima. Takođe i Meri Le Pen, Nacionalni sabor kako se sad ta nova stranka zove- rekao je Šešelj napomenuvši da je Slobodarska partija Austrije jedina koja nije priznala nezavisnost Kosova i za koju glasaju svi Srbi u Austriji.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter