Izvor:
19.03.2019 u 12:27
0

BRANKO RUŽIĆ ZA HAPPY TV: „Kada manjina pokušava da nadjača većinu, kako se to zove?“ (VIDEO)

Gosti emisije „Dobro jutro Srbijo“ bio je gospodin Branko Ružić, ministar za državnu upravu i samoupravu.

Sa njim su, domaćini jutarnjeg programa Katarina Korša i Milomir Marić, razgovarali na najaktuelnije teme koje se dešavaju u državi i koje interesuju naše građane.

Na samom početku smo razgovarali o protestima koje je naš sagovornik ocenio kao nasilne i postupke demonstranata kao sramne te da nisu smeli da se dese kao i da to nije igra i performans kako to mnogi kometarišu:

– Zahtevi da se uleće u vesti nije performans. Ne smemo shvatati olako to što se desilo i to upravo na petnaestogodišnjicu pogroma na Kosovu kao i dvadeset godina od NATO bombardovanjarekao je Ružić i dodao da su protesti potpuno legalni i da niko ne brani da se izađe na ulice ali da do nasilja ne sme doći. Takođe, podsetio je da je to u početku bio protest nezadovoljnih građana a potom se pretvorio u protest opozicije koja je preuzela vođstvo i iskoristila ljude za svoje političke svrhe.

– Odjednom čujete kako sve to dogovaraju šta će da rade, znači dogovorili su se da upadnu na RTS, da gurnu tu decu i da uđu. Treba da imaju neki plan i politički program.– prokomentarisao je Ružić opoziciju i dodao:

– Oni su pobegli iz parlamenta i svih utakmica na lokalu jer znaju da nemaju podršku. Videli ste koliko je tu građana bilo.napomenuo je i da je Vučić dobio izbore i da je on predsednik Republike i deo sistema te da je nečuveno ovakvo ponašanje.

Ne daju i ne proizvode povukli su se iz parlamenta. Zašto? Imate mogućnost da iznesete svoj stav u parlametnu koji se prenosi. Samo oni hoće da naprave simulaciju petog oktobra. Prvo mnoge su stvari drugačije, drugo gde je taj narod? Oni su hteli da iskoriste njih u banalne stvari. Deca su sama rekla da taj dečko iz gimnazije on nije došao tu zbog vlasti ili opozicije. To je taj bunt. Sad opozicija želi da ga postavi kao simbol. Ovo liči na cirkus.

O najavama da će protestanti ponovo ući u zgradu RTS-a, gospodin Ružić je upitao:

– Gde će da uđu? Kako ih nije sramota da tako govore?

Kada govorimo o investicijama koje bi slanjem ovkave slike o protestima u sve tmogle biti ugrožene, ministar je izneo svoj stav:

– Kada dođe jedan gigant kao što je Volkswagen, to odmah računajte da ceo region može da bude progutan Volkswagen-om. Ono što je važno kada šaljete ovakvu sliku, pri tom potpuno je legitimno da oni protestvuju ali taklav manir protesta neće ugroziti investicije ali kada vidite da su se protesti radikalizovali, investitori će razmisliti da li će uložiti. Šta im je politika osim što žele da svrgnu Vučića i to nasilno. To građani prepoznaju, važno je da se sačuva ustavni poredak. Kada manjina pookušava da nadjača većinu, kako se to zove?

Što se tiče situacije sa Kosovom, gospodin Ružić je prokomentarisao:

– Ništa više nije do Beograda. Mi smo ispunili sve što je u Briselskom sporazumu a oni jednu jedinu stvar nisu. Oni su do ekstrema doveli tu svoju političku ludoriju.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter