Izvor:
19.03.2019 u 10:20
0

GORAN VESIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Biće podneti tužbe za naknadu štete protiv organizatora protesta! “ (VIDEO)

Gost današanje emisije "Dobro jutro Srbijo" sa već uigranim voditeljskim tandemom Katarinom Koršom i Milomirom Marićem bio je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Sa njim smo razgovarali na najaktuelnije teme koje ovih dana muče naše građane.

Ono što je u epicentru dešavanja ovih dana su svakako protesti i upad u zgradu RTS-a. Gospodin Vesić je stavio do znanja da je potpuno legitimno biti protiv vlasti ali ne i da se vrši nasilje:

– Sigurno da postoje ljudi koji su nezadovoljni, treba razgovarati sa njima. Ali oni se povlače zbog opozicije koja staje na čelo protesta.- rekao je Vesić i dodao da opoziciji smeta napredak:

– Otkad je Vučić predsednik, otvoreno je 180 fabrika. Tu radi oko 40 hiljada ljudi.

Osvrnuli smo se takođe i na izbore koje predstavnici vladajuće stranke podržavaju da se održe dok opozivcija, kako gospodin Vesić kaže, beži od izbora i da ih se plaši:

– Ja se nadam da će biti raspisani izbori. Mi svi u SNS-u želimo izbore. Naravno, odluku donosi predsednik zajedno sa premijerkom, on ima u vidu i8 neke druge razloge i na to ne možemo da utičemo. Ako nas pitate kao stranku, mi smo za izbore zato što na tim izborima oni ne bi postojali i da bi mi ponovo dobili većinu. Ali kažem, odluku o tome donosi predsednik i on vodi računa o tome i drugim nekim okolnostima. On će sigurno doneti oDluku koja je u interesu Srbije a ne u interesu naše stranke.

Beograd je nakon protesta ostao izlepljen parolama i u neredu što je u obavezi da čisti Grad ali je napomenuo da će se sada nadokanada za sve to naplaćivati od organizatora protesta:

– Mi to čistimo i to košta i to plaćaju svi građani iz budžeta. Zato smo juče najavili da ćemo podneti tužbe za naknadu štete. Onaj ko je formalni organizator, ko je otišao u policiju i prijavio se kao organizator po zakonu je obavezan da naknadi štetu koja je napravljena u protestu.

Dodao je da je bilo trenutaka kada je i vladajuća stranka i predsednik bili nezadovoljni tretmanom medija ali nisu upadali u zgradu i vršili nsailje:

– Dal se sećate emisije u kojoj su meni smanjili ton na RTS-u. Šta je trebalo da mi dođemo i da pretimo novinrima. Ne mi smo rekli da smo protiv toga, nešto su posle toga snimali, nismo ni jednog časa pretili ljudima, pa to nije normalnio.

Za kraj, Vesić je uputio poruku građanima:

– Građani ne treba da nasedaju na provokacije. Većina građana nije ni nasedala na to. Policija će biti kao i do sad odmerena.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter