Izvor:
22.02.2019 u 10:53
0

GORAN VESIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nije u Srbiji sve savršeno ali napredujemo i razvijamo se! (VIDEO)

Ovoga jutra gost naše emisije “Dobro jutro Srbijo” kod već ustaljenog voditeljskog tandema Milomira Marića i Katarine Korše je gospodin Goran Vesić,zamenik gradonačelnika Beograda.

Na samom početku njegovog gostovanja pričali smo o gradskom prevozu u Beogradu.

– Biće zamenjeni autobusi oni koji su najstariji. To je veoma važno, gradski saobraćaj je ono čime se u zadnje vreme najviše bavimo. Kupujemo zajedno autobuse. Već sledeće nedelje izlazimo sa predlogom za naplatu karata.

Da li je bus-plus promenio nešto u gradskom prevozu?

– Teško je reći. Mi jesmo prešli na eelektronsku naplatu ali nije problem ni bus plus ni kako naplatiti nego što ljudi misle da ne treba da plaćaju gradski prevoz. Dvadeset i sedam milijardi naplatimo karata, ostaje onih 18 miliona evra da se naplati. Ako se ne plati u prevozi, naplati se na drugi način, kroz poreze. To je kao u onoj staroj- Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji. Jako je važno da se prevoz plaća kako bi se podigao na nivo prevoza.

Kada je u pitanju Sava centar, pitali smo gospodina Vesića kakva će biti njegova sudbina s obzirom na to da postoji priča da je odbijena ponuda “Delte” kao mogućeg partnera.

– Zaključićemo oko Sava centra priču. Tražićemo koncesionara, tražićemo novog partnera za Sava centar.– rekao je zamenik gradonačelnika i dodao:

Ponuda “Delte” je odbačena. “Delta” jeste dala jedina ponudu i mi smo im zahvalni na tome ali smatramo da grad može da uzme vise novca. Želimo da napravimo dobru ponudu za grad jer je Sava centar važan. Tu se odvija taj konferencijski turizam. Do kraja godine ćemo imati partnera– rekao je gospodin Vesić dodajući da je veliki problem u grejanju koje je nerentabilno jer su prozori stari i troši se velika energija kako bi se prostorije zagrejale i ceo sistem normalno funkcionisao.

Potom smo se osvrnuli na Kombank dvoranu i na to koliko je u nju uloženo te je gospodin Vesić napomenuo da mu je jako drago što je neko uložio u tu zgradu i rekonstruisao je te je ona postala moderna i, iako manja dva puta od Sava centra, predstavlja ogroman prostor u koji je obovljen i koji izgleda svetski.

Gospodin Goran Vesić takođe piše kolumnu koja se zove “Beogradske price” u kojoj piše o nekim pričama iz Beograda kao i ljudima koji su na neki način proslavili Srbiju i predstavili je svetu na najlepši način. Ove nedelje je pisao o Petru Radaković, fudbaleru koji je prvi shvatio da fudbal nije samo sport već i šou-biznis.

– On je ‘65 godine je bio ispred Bitlsa. U Nemačkoj je bio hit. Radij nije zanemario našu zemlju,često je tu i prava je veza između Nemačke i Srbije.

Što se tiče političke situacije u Beogradu, saznali smo da gospodin Vesić podneo krivičnu prijavu jer je na zvanični mejl vaterpolo organizacije “Crvena Zvezda” stigao mejl navodno od njega, sa yahoo adrese.

– Podneta je krivična prijava. Živimo, nažalost, u vreme kada se često kreiraju afere kako bi se narušila vlast i institucije. Mi u međusobnim sukobima pokušavamo da uništimo institucije, to radi opozicija.

Osvrnuli smo se i na aferu koja je nastala zbog slike predsednika Vučića sa bolesnim dečakom..

– Šta god uradi Vučić, od toga se napravi afera. To nije ništa čudno. A niko ne kaže, a zašto je on otišao tamo? Jer je država uložila veliki novac u taj institut kao što je u mnoge zdravstvene objekte uložila.

Za kraj je zamenik gradonačelnika zaključio:

– Da li je u Srbiji sve savršeno? Nije! Ali napredujemo, zemlja smo koja se razvija, to nekima smeta.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter