Izvor:
01.02.2019 u 15:15
0

MILOVAN DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Neće biti rata na Balkanu! (FOTO, VIDEO)

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, gostovao je danas u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Naslovi "Rat na Balkanu 2019." preplavili su domaću štampu, a gospodin Drecun dao je odgovore za sva zabrinjavajuća pitanja:

– Ono čega ima u nasolvu, nema u izveštaju. Oni govore o veoma maloj verovatnoći izbijanja sukoba. Neće biti ratova na Balkanu! Amerikanci imaju realne izveštaje, njighovi stručnjaci veoma dobro mogu da analiziraju situaciju. To što svoje izveštaje veoma često prestavljaju u iskrivljenom svetlu, to je druga stvar. Službe hoće da obmanu rukovodstvo. Pogledajte slučaj napada na Irak, radi rušenja Sadama Huseina, ispostavilo se da je državni sekretar SAD otvoreno lagao, da bi izdejstvovao napad… – rekao je Drecun.

– Bio sam te godine, kada su rušili Gadafija i video sam kako to izgleda. Ali razgovor sa jedim naftašem, vlasnikom američke kompanije iz Teksasa, koji je došao za vreme bombardovanja da se sam uveri, rekao je da više nije mogao da sluša CNN. Rekao mi je da su dvojica kongresmena došli su kod Gadafija i tražili da jedna američka banka uđe u Libiju, rekao mi je: "Šta će mi banka, kad ja imam dovoljno novca". Kada je to odbio, dobio je bombardovanje. Hteo je da ima afričku vojsku, da ima Afričku uniju, poput EU, želeo je afričku monetu… – dao je još jedan primer gost jutarnjeg programa.

Trenutno situacija u Venecuela najajtuelnija je na polju svetkse olitike, a Drecun je dao svoje viđenje:

– Imamo jedan novi momenat u tzv. obojenim revolucijama, da iskoriste jednog političara, tako što će se samoproglasiti predsednikom. Sad je on deo vlasti, ali ne one koje odgovaraju Vašingtonu. Venecuela je bila predvodnik jednog novog talasa Latinske Amerike, bio je usmeren ka širokim siromašnim masama, oni su želeli da vode … Počela je mnogo da sarađuje sa Rusijom i sa Kinom, Čavez je sledio Gadafijevu politiku, da se izvuku iz kandži Amerike, ali nisu uspeli – objasnio je predsednik skupštinskog odbora za KiM, ai i dodao:

– Ono što je interesantno je da je Venecuela članica BRIGS-a. Dakle, Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika, grupacija je koja se zalagala za multi-polarni poredak, koja se zalagala za drugačije, ravnopravnije, fukcionisanje sveta – rekao je Drecun.

Kosovo je nezavisno, da li je to završena priča?

– Ja neću nikome da sporim, da smo svi posvećeni boljitku Srbije. Pitanje je kako da dođemo do pomirenja Srba i Albanaca, to je ključno pitanje zbog budućnosti svih nas koji smo rođeni na ovim prostorima, zbog budućiih generacija, da im ne bismo ostavili nasleđe koje će ih jednog dana ponovo uvesti u rat. Mi pokušavamo da izgradimo pomirenje tako što nećemo prihvatiti jednostrana rešenja, jednostranu prihvaćenu nezavisnost… Nećemo vas prihvatiti kao državu, ali hoćemo da se dogovorimo, da i mi nešto dobijemo od tih naših interesa. Da sačuvamo naš narod, imovinu, rešimo sudbinu nestalih… Pritom, uvažavajući mišljenja Albanaca, koji kažu da neće da žive u Srbiji – istakao je Drecun.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter