Izvor:
03.12.2018 u 06:53
0

EVROPSKI KOMESAR U SRBIJI: Han danas dolazi u Beograd, pa putuje u Prištinu!

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han dolazi u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zatim odlazi u Prištinu, potvrđeno u Evropskoj komisiji.

Han tokom jutra stiže u Beograd, a kako je rečeno u EK, on će se u prepodnevnim časovima sastati sa predsednikom Vučićem, a onda nastaviti put za Prištinu. Osnovna tema razgovora komesara Hana i u Beogradu i u Prištini biće odluka kosovskih vlasti da nametu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

– Komesar će ponoviti stav EU, pozvati na povalačenje ovih mera i naglasiti potrebu za fokusiranjem na popravljanju dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje što su principi koje su Kosovo i svi partneri sa Zapadnog Balkana prihvatili – saopšteno je u Komisiji.

U Evropskoj komisiji u petak su najavili da će se Han u Prištini sastati sa samošnjim zvaničnicima Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem i Kadri Veseljijem kao i sa predstavnicima opozicije. Portparolka EU Maja Kocijančić je prethodno za Tanjug potvrdilia da je Han zbog nametnutih mera od strane Prištine u kontaktu sa liderima i Beograda i Prištine i da se razgovara o hitnoj potrebi smirivanja situacije i spuštanja napetosti.

Iz EU su više puta naglasili da su od vlasti u Prištini jasno tražili povlačenje taksi uvedenih na robu iz Srbije i BiH. Šefica EU diplomatije Federika Mogerini zatražila je ukidanje taksi i u direktnom razgovoru sa Tačijem.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Aktuale

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter