Izvor:
11.10.2018 u 08:09
0

DRAGOMIR KARIĆ ZA HAPPY TELEVIZIJU O OTVARANJU TESLA GRADA U ASTANI: „Bolje jednom videti, nego sto puta čuti“! (VIDEO)

U jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ na najgledanijoj Happy televiziji gost je bio Dragomir Karić predsednik upravnog odbora „BK“ Grupe.

Najuspešnija srpska kompanija „BK Grupa“ položila je u glavnom gradu Kazahstana stambenu kapsulu pred dva predsednika, Aleksandrom Vučićem i Nursultanom Nazarbajevim i velikom poslovnom delegacijom Srbije.

Projekat BK Kompanije Tesla Grad Astana vredan je 1 milijardu i 200 miliona dolara I velika je šansa za mnoga srpska preduzeća.

Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu i njihovoj saradnji, projekat višenamenskog stambenog kompleksa „BK Tesla Park“ priveden je kraju i otvoren je u Astani.

Saradnja Kazahstana i Srbije je na najvišem nivou i rezultirala pobedničkim proizvodom BK Kompanije Tesla Grad Astana koji se očekuje i u Srbiji u toku druge polovine 2019. godine.

BK Grupa je već četiri decenije na prostoru koji je nekada obuhvatao Sovjetski Savez i to po pozivu predsednika Mihaila Gorbačova, a i danas uspešno radi i stvara. Ovaj kompleks je 10 milioniti kvadratni metar koji je BK kompanija gradila na prostorima Sovjetskog Saveza.

Kada postoji motiv za rad i podstrek koji daje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biznis je dobar. Biznis forum koji je bio u Astani je bio „lice u lice“ i želim da kažem da je to jako važno jer se moglo razgovatati sa biznismenima oči u oči što je najbolje. Ono što želim da kažem, a što je jako važno je to da se od vremena Tita do dana današnjeg nije ovako gradilo. Želja i ljubav predsednika Vučića je da se radi i gradi. Jedan dan, 24 sata je malo da bi se sve završilo, što je potrebno. Kazahstan je imao šesnaest oblasti, a sada je dobio i sedamnaestu koja je ukazom formirana i tamo će se graditi novi milionski grad. Nazarbajev je dao zadatak da sagradi tri grada. Prvi je nikao – rekao je Dragomir Katić.

Kazahstan je bila zemlja poznata po stočarstvu, sada je to drugačije, postala je bogata zemlja spremna na ulaganje.

Predsednik Vučić razmišlja dugoročno. To je normalno i ovo su dugoročni, strateški proekti. Želja Nazarbajeva, biznismena i vladinih ministara Kazahstana je da se povežu sa biznismenima iz Srbije. Postoji ideja o stvaranju velike kompanije i to je shvatio naš predsednik – istakao je Katić.

Šta Srbija može ponuditi Kazahstanu, a šta Kazahstan može ponuditi Srbiji?

Kazahstan ima sve sirovine, ne postoji ruda koju nemaju. Kazahstan je počeo da proizvedi i vino. Postoji i žitnica. Oni imaju najkvalitetnije zrno i zahvaljujuči našim stručnjacima dobili su najkvalitetnije zrno koje postoji. Tu su naši specijalisti, naša farmacija je odlična. U delegaciji Srbije bio je i gospodin Jevrosimović. Imao sam priliku da razgovaram s njim i on kaže da će početi saradnja. Prvo ide prodaja pa posle zajednička proizvodnja, velike su mogućnosti i svi moraju da rade na tome da se sve ukrupnjava i da se što češće izlazi na tržišta – rekao je predsednik upravnog odbora „BK“ Grupe.

Zapadne zemlje se utrkuju ko će pre da stigne do Kazahstana.

Svesni su svega i oni znaju da treba da rade. Kazahstan hoće da radi sa svima. Predsednik je stekao mudrost za koju je potrebno vreme. Raspad SSSR je veliko iskustvo. Kazahstan je poslednja zemlja koja je napustila SSSR. Putevi koji se prave u Kazahstanu su velike šanse za naše putare. Oni za dve godine naprave 2.500 km autoputa, a u planu im je da u nerednih 10. godina naprave 6.000. Jesu oni kompakni kao zemlja, ali su ogromne relacije. Strategija predsednika Vučića je odlična, a poslovica koja dolazi iz Rusije je ono što predsednik Srbije primenjuje. „Bolje jednom videti, nego sto puta čuti“. Naše komapnije moraju da shvate da trebaju jednog svog čoveka da pošalju tamo. Srbija ima podsticajnih sredstava. Jer mentalitet im je takav da vole da sednu i razgovaraju. Slični su nama. Mi smo Simona Karića poslali tamo sa timom – rekao je Dragomir Karić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter