ČEDOMIR JOVANOVIĆ O PETOM OKTOBRU: "Izveo sam policijsku jedinicu iz Skupštine i sprečio veći sukob!"

Gost emisije Ćirilica bio je Čedomir Jovanović. On se prisetio perioda vlasti Slobodana Miloševića i ispričao jedan zanimljiv događaj vezan za 5. oktobar 2000. godine. 

- Setimo se fotografije koju je objavila Goranka Matić u fotodokumentu lista Vreme od petog oktobra. Izvodio sam policijsku jedinicu iz zapaljene Skupštine, njima su bile oči pune suza od dima. Komandiru jedinice je bila radio stanica na klupi ispred njega. Morava javlja kako sam ja ušao u Skupštinu, oni sede tu i gledaju u neverici. Taj čovek komandir je mene poljubio. S obzirom da su bili naoružani do zuba, kao prava ratna formacija, savetovao sam ih da odlože oružje jer nisam znao kako će reagovati narod kada ih bude video. Kada sam ih izveo napolje, na uglu Vlajkovićeve i Kosovske, tamo je tada bila prodavnica Radna žena pojavio se Maki slikar iz Valjeva koji je pretučen nekoliko meseci pre toga On je bio u društvu još nekoliko ljudi i nosili su motke sa ekserima, a iza mene je stajao policijski kordon. Tada je nastala fotografija kako ja stojim ispred njih i pokušavam da sprečim sukob. To sam radio zato što sam znao da toga dana ne sme niko da strada jer sam video kuda sve to vodi - rekao je Čedomir Jovanović gostujući u emisiji Ćirilica.

Kao vrlo iskusan političar i neko ko je prošao mnoge političke periode i vlasti, Čedomir Jovanović je u emisiji Ćirilica govorio o najrazličitijim temama, a akcenat je bio na Kosovu i Metohiji.Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro