Izvor:
19.09.2016 u 23:53
0

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO ISTORIJSKI DOKUMENT: Kako je Alija Izetbegović 1993. pristao na NEZAVISNU REPUBLIKU SRPSKU, pa povukao potpis!

Prethodna emisija ,,Ćirilica” izazvala je pravu buru u javnosti i oborila sve rekorde gledanosti. Novinar i voditelj kultne emisije, Milomir Marić, nastavlja u veikom stilu, dovođenjem najekskluzivnijih gostiju. Predstoji nam referendum u Republici Srpskoj, a nema boljih komntatora na tu temu od stvaralaca Srpske i ključnih aktera i svedoka tog vremena.

Večeras u emisiji gostuju, Tomo Kovač, ratni ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Momčilo Krajišnik bivši predsednik Skupštine Rebulike Srpske i visoki funkcioner SDS, Momčilo Mandić, nekadašnji ministar pravosuđa RS, ali i specijalac MUP-a RS, noсilac mnogih funkcija i poznati biznismen. Spisak gostiju, zaključujemo sa Dušanom Prorokovićem, bivšim državnim sekretarom za Kosovo i Metohiju, visokim funkconerom DSS i ugledim analitičarem i geopolitičarem, koji je sigrno pravi sagovornik za predsтojeći referendum i izazove koji slede.

Večeras vam donosimo prvoklasnu ekskluzivu, obzirom da aktuelni referendum otvara i neka davno zaboravljena pitanja. Naime, 1993. godine u Ženevi, je Haris Silajdžić u ime Alije Izetbegovića potpisao sporazum – tzv. ženevsku deklaraciju, u kojoj su se sve tri strane – srpska, hrvatska i bošnjačka dogovorile o teritrijalnoj podeli i stvaranju BIH kao konfederacije. U tom sporazumu je Republici Srpskoj data mogućnost, da nakon pet godina održi referendum o osamostaljenju. Alija Izetbegović je, kao i u Lisabonu 1992.godine, povukao potpis i odustao od dogovorenog. To je produžilo agoniju i rat je potrajao još dve i po godine.

O svemu ovome, ekskluzivno će govorit naši gosti, a posebno krunski svedok te ženevske priče, Momčilo Krajišnik. Samo na našem portalu,možete pogledati i skinuti dokument i tekst Ženevske deklaracije. Tekst delaracije pogledajte ovde http://www.happytv.tv/dokumenta/msdeklaracija.pdf.

I, naravno, obavezno gledajte Ćirilicu, večras od 21 čas.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter